5 namirnica koje poboljšavaju vaš vid

Vjerojatno najpoznatija hrana u tom pogledu je mrkva. Međutim, to nije jedini univerzalni alat koji biste trebali imati u svojoj kuhinji. Očima će vam pomoći i drugi sastojci koje bi trebali koristiti ili sirove ili ih redovito dodavati u svoje kuhanje. A ovo je njih sedam.

Orašasto voće
U tom pogledu najprikladnije su kašu i bademi. Vrlo su vrijedni zahvaljujući vitaminu E koji nam jača vid. Jednako su važne i omega-3 masne kiseline koje zauzvrat služe za sprečavanje suhih očiju. U današnje vrijeme to je vrlo čest problem, uzrokovan velikim nečistoćama u gradovima.

Agrumi
U tom slučaju glavnu ulogu ima vitamin C koji je u takvom obliku korisniji od uzimanja umjetnih zamjena. Vitamin C pomoći će vam da spriječite kataraktu. U ovom slučaju, međutim, nije prikladno piti samo sok od njih, bolje je konzumirati cijelo voće i zato preferirajte grejpfrut i naranče.

Jaja žumanjka
Pomaže kod degenerativnih bolesti očiju. Usporava ih i duže održava vaše oči u dobroj formi. To je zbog luteina koji se sve češće nalazi u žumanjcima. Da biste poboljšali njegovu apsorpciju i korištenje, trebali biste je kombinirati s kokosovim ili maslinovim uljem. Za toplinsku obradu, stoga, koristite ove dvije sirovine kao dodatak.

Crni ribiz
Oni su izvrstan izvor antioksidanata. Njihov vitamin sastav također jača vid. Osobito pomažu kod problema povezanih sa starenjem. Oči će vam duže trajati u dobroj formi. Treba koristiti posebno svježe voće. Neke organske trgovine imaju ulje iz svojih sitnih zrnaca. Još je učinkovitiji i može se koristiti tijekom cijele godine.

Riba
Oči su trenutno vrlo stresne uporabom raznih elektroničkih pomagala. Neprestano gledamo TV, radimo s tabletom, prijenosnim računalom ili mobilnim telefonom. Trebali biste jesti puno hrane s visokim udjelom omega-3 masnih kiselina kako biste svojim očima potaknuli. Uključuju različite vrste riba koje možete pripremiti pečenjem ili parenjem. Izbjegavajte prženje.