Kako u kratko vrijeme savladati engleski – u čemu je tajna?

U više navrata ste pokušali naučiti engleski?

Trudite se, pohađali se već nekoliko tečajeva, no kada trebate progovoriti riječi jednostavno ne izlaze​
Okruženi ste s jezikom i na televiziji i na internetu. Svaki dan se susrećete s njim… pitate se zašto ga onda ne možete govoriti?


Zašto vam se to događa?

Povucimo paralelu. Zamislite da učite pravila tenisa više godina. Imate doma knjige koje vam objašnjavaju tehniku: kako udariti loptu, kako udariti dobar servis. Znate kad treba udariti backhand, kada forehand, znate čak i kad je dobro izvesti lob. Sve znate! Gledali ste stotine mečeva, imate omiljenog igrača, želite igrati kao i on. Onda, po prvi put izađete na teren i saznate da ne možete ni reket držati kako treba. Kakav peh!
Tako je i s engleskim. Kroz cijelo ​školovanje ste ga učili, ali ​zapravo ga nikada niste prakticirali niti vježbali, a pitate se zašto ga ne možete govoriti?  

Odgovor je vrlo jednostavan! Niste imali dovoljne prakse, niste ga nikad vježbali. Pri tom ne mislimo na gramatičke vježbe u vježbenicama, već na pravu komunikaciju​, ono čemu je jezik i namijenjem! ​

Mozgu treba trening. Isto kao što tenisač trenira svaki dan, tako i vi svoj engleski morate “trenirati” u praktičnom životu. Tek nakon puno, puno vježbe možete udariti servis bez da razmišljate o njemu. Tek kada vam on postane toliko poznat toliko da se događa automatski. Tako i vi trebate s jezikom. Svaki dan trebate ponavljati, govoriti, griješiti i ispravljati se. To je proces učenja

 

Kako vam mi možemo pomoći?

Podučavamo putem Callan metode kroz vođenu konverzaciju u kojoj vas se potiče da razmišljate na engleskom jeziku i razvijate spontani govor bez prevođenja s hrvatskog na engleski.

Na tečaju nema klasičnog učenja i pasivnog usvajanja znanja.  Nastava je zbog toga brza, dinamična i interaktivna, a znanje koje stječete primjenjivo u stvarnim situacijama u kojima morate razgovarati na engleskom.

3 su ključna principa Callan metode

​Pričanje bez prevođenja

Gramatiku, rečenične konstrukcije, vokabular i fraze, učite kroz engleski uz pojašnjavanje pojmova, umjesto pukog prijevoda. Time vaš mozak postaje zaokupiran engleskim, engleski postaje logičan i fluidan, a samo razumijevanje se znatno povećava.

Na tečaju ćete naučiti pričati engleski brzinom kojom ju govore izvorni govornici. Profesori pričaju ​onom brzinom kojom teče svakodnevni govor. ​Na taj način, vaše uho i mozak navikavaju se na svakodnevni engleski jezik. ​Isto kao što je vama prirodno da govorite brzo kada pričate hrvatski, cilj nam je da tako progovorite i engleski, bez blokade, razmišljanja i zastajkivanja. ​​ Bit ćete sposobni komunicirati tečno i samopouzdano.

​Ispravljanje

Kada pogriješite u izgovoru, zapnete ili ne znate odgovor, teacher je tu da vam pomaže kako biste samostalno izgovoriti cijelu rečenicu do kraja i pritom kroz verbalizaciju i govor izvježbali novu riječ ili dio gramatike.

Vaš mozak je potpuno okupiran slušanjem, ponavljanjem i vokaliziranjem engleskog jezika. Upravo je to razlog zbog kojeg polaznici po Callan metodu uče brže!

​Ponavljanje

Ponavljanje je majka znanja, toga smo svi svjesni. No, rijetko kada tu činjenicu stavljamo u našu naviku. Na Callan satu, ponavljanje je ključno kako biste savladali jezik. Kroz ponavljanje jedne riječi u više primjera, fraza i rečeničnih struktura, sa svakim danom povećavate svoje samopouzdanje, napredujete i postajete sve vještiji u svoje izgovoru, razini razumijevanja i brzini. Zamuckivanje, nesigurnost i strah od pogrešaka znatno će se smanjiti, dok u konačnici ne postanete toliko vješti da ćete se jednog dana uhvatiti da prilikom kuhanja razmišljate na engleskom